Zarząd fundacji

1. Karolina Rosińska

Prezeska zarządu Fundacji UNIQA

W Fundacji odpowiadam za strategię jej rozwoju, planowanie i realizację projektów.

W Grupie UNIQA Polska jestem menadżerką ds. marketingu i CSR oraz liderką projektu Masz moc na hejt, w którym realizujemy działania komunikacyjne i edukacyjne związane z problemem hejtu w Internecie. To właśnie ten projekt był inspiracją do założenia Fundacji UNIQA.

2. Dorota Glamkowska

Członkini zarządu Fundacji UNIQA

W Fundacji odpowiadam za bezpieczeństwo prawne i sprawne funkcjonowanie jej organów statutowych.

W Grupie UNIQA Polska jestem dyrektorką departamentu prawnego i sekretariatu generalnego, gdzie otaczam opieką prawną wszystkie podmioty wchodzące w skład grupy.

3. Adam Czekalski

Członek zarządu Fundacji UNIQA

W Fundacji odpowiadam za sprawy finansowe.

W Grupie UNIQA Polska jestem menedżerem zespołu podatków i odpowiadam za sprawozdawczość, wewnętrzne doradztwo podatkowe oraz obszar cen transferowych.

4. Paweł Roszkowski

Członek zarządu Fundacji UNIQA

Wspieram działanie Fundacji od strony kierunków strategicznych, jak też i bezpieczeństwa regulacyjnego.

W spółkach Grupy UNIQA w Polsce pełnię funkcję Dyrektora Departamentu Zgodności i Standardów (Compliance), gdzie działając w zakresie zapewnienia zgodności z przepisami, wspieramy realizację misji i strategii UNIQA.

Rada fundacji

1. Marcin Nedwidek

Przewodniczący rady Fundacji UNIQA, prezes zarządu UNIQA TU SA

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie oraz MBA na London Business School. W UNIQA oprócz roli prezesa odpowiada też za detaliczny biznes ubezpieczeń majątkowych i na życie. W 2020 roku zdobył tytuł Finansisty Roku przyznawany przez redakcję Gazety Finansowej.

2. Piotr Lipa

Członek rady Fundacji UNIQA, członek zarządu UNIQA TU SA

Absolwent Uniwersytetu Łódzkiego oraz Uniwersytetu SWPS w Warszawie. Ma stopień doktora nauk prawnych i uprawnienia do wykonywania zawodu adwokata. Jako członek zarządu UNIQA zajmuje się obszarem HR, kulturą organizacyjną, marką i komunikacją, compliance, departamentem prawnym oraz sekretariatem generalnym.

3. Jakub Machnik

Członek rady Fundacji UNIQA, członek zarządu UNIQA TU SA

Ukończył kierunek Finanse i Bankowość na Uniwersytecie Łódzkim. Posiada dyplom MBA programu Executive MBA University of Quebec i Szkoły Głównej Handlowej oraz uprawnienia biegłego rewidenta. Karierę zawodową rozpoczynał w audycie instytucji finansowych firm Arthur Andersen i Ernst&Young. Z sektorem ubezpieczeń jest związany od 1999 roku. Jako członek zarządu UNIQA odpowiada za finanse i ryzyko.